
Nafar away zatiak
All Stories
Mikhail Sarbil jatetxeko langilea da. Bertako platerik onena txerrikumea da, eta Yasmineri beren errezeta sekretua kontatu dio. Zein den ezagutu nahi?
Ikusi Nafar Away saioa osorik nahieran.
Raul Etxaurin jaiotako gaztea da. Iruñean urte batzuk pasa ondoren herrira itzuli da berriz: "Etxauriko herritarrok beti pentsatzen dugu herrira itzultzea; herrimina dugu".
Ikusi Nafar Away saioa osorik nahieran.
Iñaki Sustrai Mintegiko langilea da. Yasmineri kontatu dionez, bertan landareak hasieratik ugaltzen dituzte eta gero loreontzi handiagoetara aldatzen dituzte. Ondoren, zuzeneko salmenta bidez edota on-line bidez saltzen dituzte.
Ikusi Nafar Away saioa osorik nahieran.
Aitziberrek kontatu digunez, Otazu Upategia berezia da, bere kokapenagatik bereziki, ez baitago besterik Iruñerrian. Yasminek, gainera, bertako ardoa probatzeko aukera izan du. Ikusi, ikusi!
Ikusi Nafar Away saioa osorik nahieran.
1975ean Lakarren izandako gudua antzerki bidez erakusten dute bi urtez behin. Antzerkian parte hartzen dutenetako bi dira Simon eta Juan, eta haiekin hitz egin du Yasmine Maansrik.
Ikusi Nafar Away saio osoa nahieran.
Yasmine Maansrik Errezun topatu du Egoi, Txiritingako jabea. 2009an sagardotegi gisa jaio bazen ere, 2017an hanburgeseria bihurtu zuten: bokatak, plater konbinatuak eta era askotako garagardoak eskaintzen dituzte.
Ikusi Nafar Away saioa nahieran.
Murugarrenen dago Aldaiondo sagardotegia. Urtarrilean hasi eta maiatzera arte sagardoa eta txuleta onak eskaintzen dizkiete gerturatzen direnei. Aitor eta Nahiarekin hitz egin du Yasmine Maansrik.
Ikusi Nafar Away saioa nahieran.
- 'Baku Barrikupel materialak berrerabiltzeko proiektua da'
- "Herri mugimenduarentzako gune bat sortzea izan da helburua"
- 'Bertsoa hezkuntzan ezagutu nuen eta ez dut sekula utzi'
- 'Dantzatik asko jaso dut eta pentsatu nahi dut nik ere zerbait eman diodala dantzari'
- 'Nire zaletasuna da nire istorioak lientzoetara eramatea'
- ‘Gakoa oreka bilatzea da’