Oraingoan, Debagoiena aldean izan da Hamaika. "Laboratorium" bizia da garapen kooperatiboan eta ekintzailetasunean. Euskararen gordailu, badugu zer ikusi eta ikasi uda honetan Deba Garaian eta Gipuzkoan, oro har.
Udaberriari agur esatearekin, normaltasun berria datorkigu. Aieten, iraganetik etorkizunari so egin diogu, suaren inguruan dantza egin dezagun. Lorea Agirre, Aitziber Blanco eta Maialen Olabe izan ditugu gurekin, eta Nekatur elkartean, Adinberri egitasmoa eta San Juan gaua ere ezagutu ditugu. Gurekin txangoa egin nahi al duzue? Hemen duzue 11 tokitan Aietetik!
11 Tokitan saioan, Beterri-Buruntza eskualdeko Usurbil herrira joango gara. Sagardogintza, tokian tokiko elikadura eta Jose Luis Zumeta artista izango ditugu hizpide. Ez galdu!
Goierri ezagutu nahian, Beasainen, Igartza Jauregian egon gara, Bertan, hartu gaituzte, Ataungo Jentilbaratza eta Ordiziako Kimetz elkarteko kideek eta baita Zegama- Aizkorriko antolatzaileek ere. Igartza, Goierriko lehen industriagunea izan zen, gaur industria zertan den jakiteko Goierri Valley ezagutzera joan gara.
Gipuzkoan herri gehien dituen eskualdea izanik Tolosaldeak asko du ezagutzeko.
Oraingoan @TOPICTOLOSA Txotxongiloen etxean egon gara Enkarni Genua handiarekin, @eiderolazar Eider Olazar Elduaienek herri txiki batean bizitzea zer den kontatu digu, Targazki argazkilarien elkartea ezagutu dugu eta Mahala baserrian ere izan gara @MahalaNaturala
Oraingoan, Debagoiena aldean izan da Hamaika. "Laboratorium" bizia da garapen kooperatiboan eta ekintzailetasunean. Euskararen gordailu, badugu zer ikusi eta ikasi uda honetan Deba Garaian eta Gipuzkoan, oro har.
Udaberriari agur esatearekin, normaltasun berria datorkigu. Aieten, iraganetik etorkizunari so egin diogu, suaren inguruan dantza egin dezagun. Lorea Agirre, Aitziber Blanco eta Maialen Olabe izan ditugu gurekin, eta Nekatur elkartean, Adinberri egitasmoa eta San Juan gaua ere ezagutu ditugu. Gurekin txangoa egin nahi al duzue? Hemen duzue 11 tokitan Aietetik!
Joana Lertxundi sagardogilearekin izan gara. Konfinamenduaren ataka pixkanaka atzean utzita, galdutako txotx garaia eta ekoitzitako sagardoaren merkaturatzeaz aritu gara, sagardogintzaren erronkak aipatuta.
Igartubeiti Baserri Museoak denboran garamatza atzera. Sagardogintzari helduz, emakume ekintzaileek sagardogintzaren bilakaeran egindako ekarpenaz aritu gara Iban Maiz museoko arduradunarekin.